Follow us

Gemeente Rotterdam

Rotterdam uitgetekend

Gemeente Rotterdam   Periode: 2016–doorlopend

Rotterdam, de grootste havenstad van Europa, vroeg Mijksenaar om advies over het verbeteren van de leesbaarheid van de binnenstad. De stad kenmerkt zich door haar vernieuwende en moderne identiteit. Een groot deel van de binnenstad is pas na de Tweede Wereldoorlog ontstaan, waardoor de stad voor veel bezoekers anders ‘aanvoelt’ dan wat we gewend zijn.

In twee maanden heeft Mijksenaar de binnenstad onderzocht. We zijn in de huid van bezoekers gekropen, hebben de stad zelf ontdekt en interviews gedaan met bewoners en toeristen.
Dit hebben we vertaald naar een visie over het beter leesbaar maken van de stad. Deze visie omarmt de identiteit van Rotterdam, met haar vernieuwende karakter, opvallende architectuur en verrassende plekken.

Onze ontwerpers tekenen een mental map van Rotterdam, uit het hoofd

Een belangrijk doel is om juist de verscheidenheid aan gebieden en mogelijkheden te benadrukken. De overgangen, tussen deze gebieden worden gemakkelijker (en misschien zelf wel zonder het te merken!) overbrugbaar.
Elke bezoeker wordt zo, op een manier die bij hem of haar past, geholpen om de stad te beleven en om nog meer te ontdekken.