Follow us

Werkwijze

Wanneer we weten wat we willen communiceren, kiezen we het medium en begint het ontwerpproces. En na de realisatie biedt Mijksenaar advies, ondersteuning en software voor het onderhoud van het nieuwe wayfindingsysteem.

Het begint met goed luisteren

We starten ieder project met een kick-off meeting met het team van de opdrachtgever en van Mijksenaar. Dit overleg gebruiken we om kennis te maken en vooral om te begrijpen wat er speelt. We luisteren en stellen vooral veel vragen. We overleggen de wederzijdse verwachtingen en stemmen de gezamenlijke werkwijze af.

workshop_stationseiland2

Onderdompelen in de analyse

We snappen de vraag en de verwachtingen. Nu gaan we op onderzoek uit. We gaan ‘undercover’ en verplaatsen ons in de positie van de bezoekers en reizigers. Bij elke stap in het proces stellen we onszelf vragen: ‘Waar zijn we nu? Wat kunnen we hier doen of zien? Waar moeten we heen? Hoe komen we daar?’ Terug op bureau brengen we structuur aan in onze bevindingen. We delen onze analyse in een beeldende presentatie.

Mijks Signage Organizer

Strategie

Op basis van onze analyse en uw input, ontwikkelen we een informatie-strategie die aansluit op uw doelstellingen, de processen en de gebruikers. Voor een optimale aanpak werken we graag samen met architecten, ontwikkelaars en andere experts. De strategie geeft antwoord op drie basisvragen: Welke informatie wordt getoond, waar en hoe?
Schetsen, (virtuele) mock-ups en fotomontages brengen de concepten tot leven.

Naar de tekentafel

De strategie staat vast, we weten wat en hoe we gaan communiceren. Nu kiezen we het meest geschikte medium en ontwikkelen we het ontwerp voor het systeem. We zorgen voor een ontwerp dat aansluit bij de omgeving, maar tegelijkertijd ook opvalt. Ook zet Mijksenaar een structuur op waarin we alle elementen, locaties en inhoud vastleggen.

tropenmuseum

Realisatie

Op papier is alles bijna klaar, deze fase staat in het teken van de daadwerkelijke realisatie. We adviseren en ondersteunen we bij de selectie van een geschikte partner voor de productie en installatie. Ook maken we alle benodigde productiebestanden en instructies. En tijdens de installatie staan we klaar om vragen van de producent te beantwoorden of eventuele issues snel op te lossen.

Beheren en onderhouden

Het project is afgerond, het nieuwe wayfindingsysteem is gereed en werkt fantastisch. Nu komt het aan op goed beheer en onderhoud, om de hoge kwaliteit te behouden. We geven graag advies en bieden ook een online tool aan om het systeem eenvoudig te beheren.