Follow us

Uitgelicht

Recent

Mijksenaar ontwikkelt Covid-19-toolbox voor ProRail

Mijksenaar ontwikkelt Covid-19-toolbox voor ProRail

Aandacht voor onze ‘corona-pictogrammen’

Mijksenaar biedt Engelstalige pictogrammen aan die niet eerder gepubliceerd zijn en vooral bedoeld zijn voor communicatie met buitenlandse opdrachtgevers.

De thuiswerkplek van Stefan Pangratz, Mijksenaar (MarketingTribune)

Na ruim 14 jaar bij VBAT als design director, ging Stefan Pangratz onlangs aan de slag als creative director bij wayfinding-specialist Mijksenaar. Koud twee weken later sloeg corona toe. ‘Plotseling was alles anders!’

Mijksenaar post-Covid19

In de post-coronatijd werken wij aan manieren om ook in musea, het OV, in kantoren en luchthavens eenvoudig te navigeren.

Verdwalen tussen de Rembrandts en Da Vinci’s: backstage in de Hermitage

Achter de schermen komen in de Hermitage in Sint-Petersburg, een van ‘s werelds grootste musea, is geen sinecure. Het Belgische kwaliteitsblad De Tijd is het gelukt.

Zes vragen over het genderinclusief toilet

We hebben zes vragen, die we aan zoveel mogelijk transgender/non-binaire personen willen stellen.

Interview met Herbert Seevinck in The New York Times

Herbert Seevinck is geinterviewd in The New York Times over het vak wayfinding, ons bureau in New York en waarom de naam Mijksenaar een goede ijsbreker is in het buitenland.

Vijf feiten over de grootste fietstenstalling ter wereld

In augustus is deel 2 van de fietsenstalling Stationsplein Utrecht geopend. Nu kunnen 12.500 fietsers hun fiets parkeren in de grootste fietsenstalling ter wereld.

Interview in Sign+ Magazine over digitale informatie: ‘De kunst is om het goed te doen’

Sign+ Magazine interviewt Fred Inklaar en Rijk Boerma over digitale schermen voor Hermitage in Sint Petersburg en de eisen van de moderne reiziger.

De Noord/Zuidlijn in 50 feiten en cijfers

De Noord/Zuidlijn in 50 feiten en cijfers

Medicijnbijsluiter met iconen wordt duidelijker en simpeler

Bijsluiters van medicijnen moeten simpeler en begrijpelijker worden, berichten de NOS, het AD, Het Parool en het NRC. Naast de lange lap tekst die gebruikers van medicijnen nu krijgen, komt de belangrijkste informatie op één A4’tje, met veel iconen en begrijpelijke taal.

Workshop: Speelt vormgeving een rol bij vertrouwen in medicijnen?

Begrijpelijke en toegankelijke informatie over goed medicijngebruik is van levensbelang. Iedereen die een medicijn gebruikt moet daarop kunnen vertrouwen.

Pictogrammen! in Het Klokhuis

Het Klokhuis, het jeugdprogramma van de NTR, ging langs bij Mijksenaar om te praten over hoe een pictogram ontstaat.

Video: hoe kun je je weg vinden bij de Noord/Zuidlijn?

Vervoerregio Amsterdam ging op stap met Rijk Boerma van Mijksenaar om in de korte reis van station De Pijp naar Rokin te kijken naar het resultaat.

NS StationsLab – Hoe weet je brein waar je moet zijn?

Volgende week is de tweede editie van het NS StationsLab op station Utrecht Centraal. Het StationsLab staat in het teken van ‘het vinden van je weg’.

De Noord/Zuidlijn gaat rijden, wij wensen u een moeiteloze reis!

Metro 52 gaat zondag voor iedereen rijden. Een historisch moment voor Amsterdam en alle ouderen, studenten, toeristen of forensen die de Noord/Zuidlijn gaan gebruiken. Mijksenaar is al tien jaar achter de schermen bezig deze 120.000 reizigers per dag straks een moeiteloze reis te bezorgen.

Herbert Seevinck nieuwe voorzitter BNO

Herbert Seevinck, managing director en eigenaar van Mijksenaar, is de nieuwe voorzitter van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).