Follow us

Recent

The 2020 Digital Airport Index Europe – Digital has gone mainstream

In the past year many airports scaled back their investments in digital technology. However it was also a year in which many travelers made a digital leap forwards that they won’t take back.

Alles wat je móet weten over je medicijn, op één A4, in begrijpelijke taal

Compacte en begrijpelijke medicijninformatie is een onmisbaar onderdeel van de klantreis. Mijksenaar maakte voor het CBG en KNMP het basisontwerp voor ‘Medicijn in het kort’, over alles wat je móet weten over je medicijn.

Het all-gender toiletpictogram? Een simpele wc-pot.

De huidige ontwerpnormen voor openbare toiletten voldoen niet aan de behoeften van de LHBTQ+-gemeenschap. Gemotiveerd door vragen van verschillende opdrachtgevers, beseften wij dat het tijd was om het toiletsymbool te heroverwegen.

Mijksenaar ontwerpt de nieuwe wayfinding voor Amsterdam UMC, locatie AMC

Wij zijn verheugd dat Amsterdam UMC Mijksenaar heeft gevraagd als adviseur voor de nieuwe wayfinding van alle publieke gebouwen.

Onze coronaproof werkplek in Adformatie

Beeldverhaal in Adformatie!

Download Mijksenaars Covid-19 white papers voor musea, OV en luchthavens

Mijksenaar heeft verschillende scenario’s op papier gezet voor musea en airports om de situatie tijdens en na corona het hoofd te bieden.

Mijksenaar over coronamaatregelen op NPO Radio 1 Spraakmakers

Onze nieuwe anderhalve meter samenleving vraagt om nieuw gedrag. Maar hoe stuur je dat gedrag? Hoe zorg je er voor dat we niet op een kluitje gaan staan als we weer meer met het openbaar vervoer mogen?

Anderhalve meter op kantoor en in de winkel: hoe doe je dat slim?

Dat vertelt Herbert Seevinck van Mijksenaar in het opinieblad van VNO-NCW, Forum.

Mijksenaar ontwikkelt Covid-19-toolbox voor ProRail

Mijksenaar ontwikkelt Covid-19-toolbox voor ProRail

Aandacht voor onze ‘corona-pictogrammen’

Mijksenaar biedt Engelstalige pictogrammen aan die niet eerder gepubliceerd zijn en vooral bedoeld zijn voor communicatie met buitenlandse opdrachtgevers.

De thuiswerkplek van Stefan Pangratz, Mijksenaar (MarketingTribune)

Na ruim 14 jaar bij VBAT als design director, ging Stefan Pangratz onlangs aan de slag als creative director bij wayfinding-specialist Mijksenaar. Koud twee weken later sloeg corona toe. ‘Plotseling was alles anders!’

Mijksenaar post-Covid19

In de post-coronatijd werken wij aan manieren om ook in musea, het OV, in kantoren en luchthavens eenvoudig te navigeren.

Verdwalen tussen de Rembrandts en Da Vinci’s: backstage in de Hermitage

Achter de schermen komen in de Hermitage in Sint-Petersburg, een van ‘s werelds grootste musea, is geen sinecure. Het Belgische kwaliteitsblad De Tijd is het gelukt.

Zes vragen over het genderinclusief toilet

We hebben zes vragen, die we aan zoveel mogelijk transgender/non-binaire personen willen stellen.

Interview met Herbert Seevinck in The New York Times

Herbert Seevinck is geinterviewd in The New York Times over het vak wayfinding, ons bureau in New York en waarom de naam Mijksenaar een goede ijsbreker is in het buitenland.

Vijf feiten over de grootste fietstenstalling ter wereld

In augustus is deel 2 van de fietsenstalling Stationsplein Utrecht geopend. Nu kunnen 12.500 fietsers hun fiets parkeren in de grootste fietsenstalling ter wereld.

Interview in Sign+ Magazine over digitale informatie: ‘De kunst is om het goed te doen’

Sign+ Magazine interviewt Fred Inklaar en Rijk Boerma over digitale schermen voor Hermitage in Sint Petersburg en de eisen van de moderne reiziger.

De Noord/Zuidlijn in 50 feiten en cijfers

De Noord/Zuidlijn in 50 feiten en cijfers

Medicijnbijsluiter met iconen wordt duidelijker en simpeler

Bijsluiters van medicijnen moeten simpeler en begrijpelijker worden, berichten de NOS, het AD, Het Parool en het NRC. Naast de lange lap tekst die gebruikers van medicijnen nu krijgen, komt de belangrijkste informatie op één A4’tje, met veel iconen en begrijpelijke taal.

Vacatures

Mijksenaar is altijd op zoek naar getalenteerde (digitaal) ontwerpers, strategen en projectmanagers