Follow us

Uitgebreide pilot wayfinding snelfietsroute

Op naar een landelijke standaard

Sinds vorig jaar werkt Mijksenaar aan wayfinding voor snelfietsroutes in Noord-Brabant. Na een test van twee concepten op een klein stukje van de route Tilburg-Waalwijk (F261) is het nu tijd voor een uitgebreide pilot.

Een route met uitstraling
De aankomende maanden werken we aan een plan voor de gehele F261. Hierin kijken we naar oplossingen die de route leesbaar en vindbaar maken en die bijdragen aan de uitstraling van snelfietsroutes in het algemeen. Van juli tot november 2018 worden de concepten geëvalueerd. Een mooie kans om de conceptontwerpen op veel grotere schaal toe te passen!

Op naar een landelijke standaard
Bijzonder aan het traject is dat de CROW de F261 officieel de status ‘pilot’ gegeven heeft. Het CROW Platform Bewegwijzering zorgt in Nederland voor eenduidige en gebruiksvriendelijke bewegwijzering, zonder een wildgroei aan borden.
Door deze pilotstatus heeft Mijksenaar nu de kans samen te werken met de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) en gebruik te maken van hun expertise. Zo onderzoeken we of onderdelen van de wayfinding toegevoegd kunnen worden aan de landelijke standaard mits de resultaten van de pilot goed zijn natuurlijk.