Follow us

Snelfietsroute Waalwijk-Tilburg krijgt als eerste nieuwe wayfinding

De aanleg van de eerste snelfietsroute van Brabant tussen Tilburg en Waalwijk is een feit!

De aanleg van de eerste snelfietsroute van Brabant tussen Tilburg en Waalwijk is een feit!
Mijksenaar was onlangs aanwezig bij de ondertekening van het bestuursakkoord voor de F261 door Christophe van der Maat (gedeputeerde provincie Noord-Brabant), Jan van Groos (wethouder Waalwijk), Gerard Bruijniks (wethouder Loon op Zand) en Mario Jacobs (wethouder Tilburg).

Getest in VR-omgeving
De afgelopen maanden heeft Mijksenaar met opdrachtgever Ewoud Vink van de provincie Noord-Brabant, gewerkt aan meerdere wayfindingconcepten voor snelfietsroutes. Twee van deze concepten worden nu door de NHTV (internationaal hoger onderwijs, Breda) getest in een VR-omgeving, waarbij gebruik gemaakt wordt van een fietssimulator.

Het ‘concept Plus’ volgt de CROW-richtlijnen vrij nauwgezet, het ‘concept Snel’ is speciaal toegesneden op de gebruikerswensen van snelfietsroutes en heeft een eigen vormgeving, die wel in lijn is met de CROW-vormgeving. Bij de ontwerpen is gelet op formaat, plaatsing, tekstgrootte, contrast en leesafstanden.

Meer interesse voor snelfietsroutes
De provincie Noord-Brabant wil de nieuwe bewegwijzering graag toepassen bij de andere snelfietsroutes die de komende jaren aangelegd worden. Ook andere provincies hebben interesse in het systeem getoond. Op naar een landelijk systeem van bewegwijzering voor snelfietsroutes!

Bekijk ook deze de nieuwsberichten over de nieuwe snelfietsroutes:

Brabant test nieuwe bewegwijzering voor snelfietsroutes

Snelfietsroute Waalwijk-Tilburg krijgt als eerste nieuwe bewegwijzering