Follow us

HIA Airport City – Masterplan

Een omvangrijk wayfinding-masterplan

OMA   Periode: 2013

HIA Airport City is een nieuwbouwproject van 10 km2 in Qatar waar 200.000 mensen gaan wonen en werken. Deze opzet is bedoeld om de nieuwe luchthaven Hamad International te verbinden met de stad Doha.

Het masterplan van OMA bestaat uit een reeks van vier cirkelvormige wijken langs een ‘groene ruggengraat’ die parallel loopt aan de start- en landingsbanen van de luchthaven. Die is bedoeld om zowel een sterke visuele identiteit te creëren alsook wijken met een uniek karakter.

Het masterplan heeft een looptijd van 30 jaar en de eerste fase, die de aaneensluiting beoogt van commerciële en residentiële bouwprojecten aan de kant van de luchthaven en aan de kant van de stad, zal grotendeels worden opgeleverd in 2022.

De wayfinding van Mijksenaar ondersteunt de visuele identiteit van Airport City. Het kleurgebruik speelt daarbij een onderscheidende rol.
Wayfinding voor fietsers en voetgangers wordt van groot belang geacht in het plan; de opdrachtgever hoopt hiermee het fietsgebruik een positieve impuls te geven.

Daarnaast heeft Mijksenaar specifiek advies gegeven over de indeling en het ontwerp van de autoborden in het gebied.

HIA Airport City - Mijksenaar

Voorstellen voor voetgangersbewegwijzering (inclusief plattegronden) in Airport City