Follow us

Paul Mijksenaar winnaar BNO Piet Zwart Prijs 2015

Eén van de belangrijkste oeuvreprijzen voor Nederlandse ontwerpers, de BNO Piet Zwart Prijs, gaat dit jaar naar wayfindingspecialist Paul Mijksenaar. De prijs is een eervolle onderscheiding voor een excellent ontwerper die van grote betekenis is voor het vakgebied en een voorbeeldfunctie heeft ten opzichte van de volgende generatie(s) ontwerpers. Rond veertig professionals uit de Nederlandse ontwerpwereld hebben kandidaten voorgedragen. De jury heeft unaniem besloten de BNO Piet Zwart Prijs 2015 toe te kennen aan Paul Mijksenaar vanwege een functioneel oeuvre in ‘information design’.

Mijksenaar is dé specialist op het gebied van information design en ‘wayfinding’. Hij weet ingewikkelde informatie glashelder over te brengen en zijn bureau heeft internationale bekendheid verworven met werk voor luchthavens en publieke ruimtes. Sommigen zullen hem ook nog kennen van zijn sprekende columns ‘Mijks Repair Shop’ in NRC Handelsblad.

‘In een almaar complexer wordende wereld zijn information design en wayfinding steeds relevanter. Huidige ontwerpers die zich succesvol toeleggen op datavisualisatie en zich met name digitaal profileren, zijn in grote mate schatplichtig aan Mijksenaar. Zijn manier van ontwerpen, gebaseerd op data-analyse en organisatie, is even essentieel als urgent voor de toekomst,’ schrijft de jury.

De prijs wordt op 24 oktober uitgereikt tijdens een gala rondom de Dutch Design Awards in Eindhoven.

Photo Copyright: jeanbaptisteparis (CC BY-SA 2.0)

Meer informatie in het persbericht (Word)