Follow us

Nieuwe voetgangersbewegwijzering in Amersfoort onthuld

Dinsdag is de eerste ‘wayfindingzuil’ geplaatst en onthuld door de Amersfoortse wethouder Stegeman.
De zuil is onderdeel van de toekomstige voetgangersbewegwijzering voor het stadshart van Amersfoort, die bestaat uit verwijspalen en zuilen met plattegronden.

Bezoekers verleiden
De nieuwe bewegwijzering helpt bezoekers zich te oriënteren en de weg te vinden, maar is ook bedoeld om mensen te verleiden meer te ontdekken in de stad. Veel bestemmingen zijn voorzien van een pictogram, zodat meteen duidelijk is om wat voor soort plek het gaat, bijvoorbeeld historische gebouwen, musea en parken. De wandeltijden op plattegronden en verwijsborden benadrukken de beloopbaarheid van het stadshart.

Paul David Tigelaar, directeur VVV Amersfoort: ‘De tijd dat bezoekers aan passanten moeten vragen hoe ze bij de VVV of Kunsthal KAdE komen, moet hiermee definitief over zijn.’
De zuilen en verwijspalen worden in het voorjaar van 2018 geplaatst.

Essentieel voor ontwikkeling Amersfoort
Ieder jaar bezoeken ruim 1,2 miljoen Nederlandse toeristen de stad. Ook verblijven steeds meer zakenreizigers in de regio.
Een goed werkend en helder wayfindingsysteem nodigt deze bezoekers uit tot het verkennen van de stad en verleidt hen om langer in de stad te blijven.
Dit is essentieel voor de culturele en economische ontwikkeling van Amersfoort.