Follow us

Mijksenaar ontwikkelt Covid-19-toolbox voor ProRail

De maatregelen voor de anderhalvemetersamenleving blijven nog wel even van kracht. De ov-sector bereidt zich voor om nu en in de toekomst reizigers verantwoord te kunnen vervoeren. ProRail en NS gaan deze week aan de slag met het stapsgewijs invoeren en aanbrengen van zichtbare coronamaatregelen op de stations. Deze maatregelen moeten reizigers helpen 1,5 meter afstand te houden van elkaar.

Praktische oplossingen voor een tijdelijke situatie
ProRail heeft Mijksenaar gevraagd om een toolbox te ontwikkelen voor informatievoorziening over de Covid-19-maatregelen. Het doel hiervan is een zo veilig mogelijk gebruik van de stations.
De toolbox is modulair opgezet en kan gemakkelijk en snel worden ingezet op verschillende treinstations in Nederland, van klein tot groot.

We hebben gebruik gemaakt van de herkenbare beeldtaal van ProRail. De informatie heeft een eigen kleurstelling, om zo het onderscheid te maken met de blauw-witte wegwijzers.
Er is gekozen voor geel en zwart, voornamelijk vanwege de opvallendheid en omdat dit een kleur is die vaker wordt ingezet voor (tijdelijk) gewijzigde situaties. Voor het eenrichtingsverkeer worden verkeerssymbolen gebruikt, omdat de reizigers hier al mee bekend zullen zijn.

De toolbox is in samenwerking met ProRail ontwikkeld maar is ook beschikbaar voor vervoerders zoals NS en Arriva, zodat de communicatie zo eenduidig mogelijk is.

Link naar het originele persbericht