Follow us

Mijksenaar ontwerpt de nieuwe wayfinding voor Amsterdam UMC, locatie AMC

Wij zijn verheugd dat Amsterdam UMC Mijksenaar heeft gevraagd als adviseur voor de nieuwe wayfinding van de publieke gebouwen.

De huidige bewegwijzering binnen Amsterdam UMC, locatie AMC is op meerdere momenten vernieuwd of uitgebreid. Mijksenaar werkt aan een volledig nieuw systeem waarin we inzetten op duurzaam beheer. Deze verbetering komt met name de eindgebruiker ten goede; diegene die in het ziekenhuis de weg moet vinden. Een bijkomende noodzaak voor vernieuwing is de bestuurlijke fusie van de twee academische ziekenhuizen AMC¹ en VUmc.

Projectleider Thoas Hooning van Duyvenbode zegt hierover: ‘Het project is voor ons geslaagd als straks iedere gebruiker, van patiënt tot student, van bezoeker tot chirurg, het gebouw intuïtiever, prettiger en met minder stress gebruikt. Dat glasheldere en aantrekkelijke wayfinding positief bijdraagt aan de gemoedstoestand van patiënten, is voor ons proces van wezenlijk belang. Daarom zetten we ons in voor een eenduidige vormgeving van de wachttijdschermen, instructies, plattegronden en balies in alle 19 gebouwen.’

Het volledig nieuwe systeem wordt, na selectie van een producent, halverwege 2021 halverwege 2022 opgeleverd. De bedoeling is dat het beheer na de oplevering gedeeltelijk of geheel door Amsterdam UMC wordt overgenomen.

¹Amsterdam UMC staat in de top 50 van beste ziekenhuizen 2020 wereldwijd.