Follow us

Een afvalbak communiceert niet vanzelf

Hoe motiveer je burgers hun afval te scheiden? Een doordacht ontworpen afvalbak kan wellicht helpen. Herkenbaarheid en eenduidigheid zijn voor gebruikers het allerbelangrijkst, stelt Leendert Duivenvoorden van Mijksenaar wayfinding experts.
Een interview in GRAM van de Nederlandse Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement (NVRD).

Rotterdam CS lijkt dé plek voor een afvalscheidingsproef. In de hal van het station zijn alle bekende ketens voor de snelle trek te vinden. Koffie, frisdrank, snacks, pizza’s, pasta, ga zo maar door. Het is er allemaal verkrijgbaar. Met allemaal een overdaad aan bekers, bakjes, zakjes en ander verpakkingsmateriaal. De afvalstroom die dat oplevert, wordt moeizaam gescheiden. Twaalf procent om precies te zijn, is het scheidingsresultaat. Niet bepaald in lijn met de landelijke ambitie van 75 procent in 2020.

Reden voor de Rijksoverheid in juni 2015 een ‘Green Deal’ met Prorail en NS te sluiten. De twaalfduizend ton afval uit treinen en stations moet terug naar negenduizend ton, en daarvan moet driekwart apart worden ingezameld. En zo werd Rotterdam CS samen met zes andere stations aangewezen als proefproject met nieuwe afvalbakken.

Achter de ontwerpen op de nieuwe afvalbakken schuilt Mijksenaar wayfinding experts, dat de symbolen en instructies op de bak ontwikkelde en over het kleurgebruik adviseerde. Mijksenaar is een begrip in wegwijzerland. Het bureau van oprichter Paul Mijksenaar maakte de bewegwijzering op Schiphol, op ’s lands spoorwegstations en op de metrostations in Amsterdam en Rotterdam.

Lees het complete interview ‘Een afvalbak communiceert niet vanzelf’ in GRAM (PDF)